onsdag

Italiensk flæskeret

Italiensk flæskeret, endnu en 50er opskrift under sloganet Gris på gaflen, hvor stribet flæsk indgår i retten. I og for sig ikke så mærkeligt, det er kød fra grisen, da Slagteriernes Forskningsinstitut stod bag disse opskrifter til datidens husmødre. Endelig var flæskekød da også anvendeligt, velsmagende og prisbilligt til hverdagsmad.

Opskriften er til 4 personer



ITALIENSK FLÆSKERET

250 g flæsk
1/2 kg ærter
1 dl ærtevand
6 æg
5 tomater
3-4 løg
salt
peber
hakket persille

Flæsket skæres i strimler og brunes. Løgene skæres i skiver og svitses. Flæsk, løg, ærter og de ituskårne tomater samt ærtevandet  koges sammen og lægges i et ildfast fad. Herefter laves 6 fordybninger i massen og et æg slås ned i hver.
Retten sættes i ovnen til æggene er netop stivnet.

Servér italiensk flæskeret, drysset med hakket persille og et godt rugbrød til.


VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.