Italiensk flæskeret, endnu en 50er opskrift under sloganet Gris på gaflen, hvor stribet flæsk indgår i retten. I og for sig ikke så mærkeligt, det er kød fra grisen, da Slagteriernes Forskningsinstitut stod bag disse opskrifter til datidens husmødre. Endelig var flæskekød da også anvendeligt, velsmagende og prisbilligt til hverdagsmad.
Opskriften er til 4 personer
ITALIENSK FLÆSKERET
250 g flæsk
1/2 kg ærter
1 dl ærtevand
6 æg
5 tomater
3-4 løg
salt
peber
hakket persille
Flæsket skæres i strimler og brunes. Løgene skæres i skiver og svitses. Flæsk, løg, ærter og de ituskårne tomater samt ærtevandet koges sammen og lægges i et ildfast fad. Herefter laves 6 fordybninger i massen og et æg slås ned i hver.
Retten sættes i ovnen til æggene er netop stivnet.
Servér italiensk flæskeret, drysset med hakket persille og et godt rugbrød til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.