Grillet, sukkerstegt hamburgerryg, stegt på en lille bordgrill, som kom på markedet sidst i 50erne, gjorde lykke blandt de af tidens husmødre, som gjorde grillens bekendtskab. Grillen var opvarmet af infrarøde stråler og kunne nemt tilsluttes en stikkontakt.
Hamburgerryggen blev sat på spid, smurt med olie, sennep og puddersukker og skulle jævnligt drejes rundt på spiddet.
Et stykke hamburgerryg skulle for at være gennemstegt have omkring 25 minutter i grillen.
Kirsten Hüttemeier lancerede grillet, sukkerstegt hamburgerryg i 1958.
Om en måneds tid eller lidt til kommer grillen frem i de danske hjem og er man så heldig, at have grillspid, er sådan et stykke sukkerstegt hamburgerryg på grill bestemt værd at prøve.
GRILLET, SUKKERSTEGT HAMBURGERRYG
1 stk. hamburgerryg uden ben
olie
tørsennep
puddersukker
tomater med grønærter
udhulede tomater
esmør
frosne ærter
letsaltet vand til kogning
lidt sukker
Udhul tomaterne. Kog de frosne ærter i letsaltet vand, tilsat lidt sukker i 3 minutter. Dryp ærterne af og fyld dem i tomaterne sammen med en klat smør.
Sæt hamburgerryggen på grillspiddet. Smør kødet med olie og klap tørsennep og puddersukker på. Start grillspiddet og grill i omtrent 25 minutter til kødet er gennemstegt, saftigt og sprødt.
Servér grillet, sukkerstegt hamburgerryg med grøntsager, tomater med grønærter, en skål grøn salat og ikke mindst, et godt stykke brød.
VELBEKOMME
Noget om Mad
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.