onsdag

Påskens kaffeborde

Påskens kaffeborde kan hurtig få betydning, såfremt der ventes gæster i påsken og der er ganske mange helligdage at tage af. Familie og venner og hvem der ellers kan finde på at kigge ind, det gælder om at være velpolstret til besøgene.

Dejen her er anvendelig til to forskellige kagetyper i opskrift fra sidst i 50erne. Dels en æblestang og dels en frugttærte. Af dejen kan også bages kageskaller til at fylde.
Det er en ganske nem dej, som kan laves op til 3 uger, før den skal bruges. Kirsten Hüttemeier har bagt godt gammeldags bagværk.

dej
300 g mel
100 g florsukker
275 g mgr. (kold)
2 spsk. koldt vand

Alt hakkes sammen, dejen æltes og kan opbevares i op til 3 uger på et koldt sted.


ÆBLESTANG

1/3 af dejen rulles ud, halvdelen heraf oversmøres med æblemos eller med rå, tyndtskrællede æbler, drysset med sukker og kanel. Den anden halvdel knækkes over. Kanterne trykkes sammen. Dejen flyttes på en smurt plade, pensles med fløde og drysses med snittede mandler og sukker.
Bager ved rask varme 250 grader i 20 minutter.


FRUGTTÆRTE

Dejen rulles ud. så den passer til et ildfast fad. Dette smøres, dejen lægges heri og trykkes godt fast. Resterne af dejen trilles til to pølser, der flettes sammen og lægges som en kantfletning rundt om fadet.
Bager ved rask varme 250 grader i 12-14 minutter.

Tærtebunden er nu klar til den skal fyldes med et lag vaniliecreme eller flødeskum i bunden. Heri lægges forskellige frugter i striber, ananas, nøddekerner, cocktailbær eller æblesnitter, afdryppede kirsebær, syltede bær m.m.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.