torsdag

Flæskeris

Flæskeris, en nem lille hverdagsret fra 1958. Opskriften er fra Gris på gaflen. Eksport Slagteriernes Salgsforening startede en kampagne under navnet Gris på Gaflen i 1957. Det var de år, hvor husmødrene søgte på arbejdsmarkedet og så skulle middagen gerne klares i en fart.
Det forstod slagterierne at udnytte og lancerede derfor reklamekampagnen Gris på Gaflen, som følge af nye nemme udskæringer, man tilbød husmødrene. Striet flæsk i skiver, grisekød i tern, koteletter og hakket flæsk var nogle af de nye udskæringer og her så slagterierne muligheden for at vejlede og fastholde kunderne.

Opskrifterne sås i ugeblade, husomdelte brochurer og som løsblade hos den lokale slagter. Ligeledes blev der afholdt demonstrationer for husmødrene, altsammen for at lette besværet for den arbejdende kvinde.


FLÆSKERIS

Opskriften er til 4 personer

350 g flæsk
3 dl ris
4 1/2 dl vand
salt
peber
karry
tomater, skåret i både
persille

Ris, vand og salt koges til løse ris. Flæsket skæres istrimler og brunes. Tomaterne blandes i og svitses sammen med flæsket. De færdigkogte ris tilsættes og lidt væde hældes ved. Smag til med salt, peber, karry og hakket persille.

Servér flæskeris, drysset med persille.

VELBEKOMME

Noget om Mad