tirsdag

Mesterkokkens Mombassa

Tilbage til 50ernes kokkeikon, mesterkokken Rich. Oest Larsen, som i 50erne reklamerede for Oma Margarine. Derudover skrev han er række kogebøger og det har ikke været kedeligt, at læse hans opskrifter. Her fik man, ud over rigtig god mad, også en sproglig oplevelse, der for alvor kaldte smilet frem.

Mogens mimrer muntert med munden

Hans præsentation af retten Mombasse,der er fra Afrika, lyder som følger :

Undskyld, frue - men De skulle lige ta' og betragte Mogens eller hvad Deres mand nu hedder, når De serverer denne nye variant af vore allesammens kære, gamle mørbrad. Jeg vil vædde med, at Mogens ikke blot mimrer, men også mumler "Mer' mørbrad, Marie !"


MOMBASSA

beregn 1/2 mørbrad til hver
salt
peber
mgr.


paprikasauce
50 g margarine
1 tynd skive røget bacon i tern
et lille finthakket løg
1/2 tsk. sød paprika
1 strøgen spsk. mel
2 dl fløde eller mælk
salt
1 spsk. tomatketchup
små grønne agurker til pynt

Puds mørbrad af og halver dem på langs. Skær så et snit (lidt skråt) på langs i hver side. Luk mørbraden op og bank den hel flad, drys med salt og peber og steg i gyldent mgr., 4 minutter på hver side.

Til paprikasaucen kommes 50 g mgr. i gryden, heri bacontern, det finthakkede løg og 1/2 tsk. sød paprika. Lad det hele småsnurre nogle minutter, kom en strøgen spsk. mel i og bag op med fløde eller mælk. Smag til med salt og tomatketchup.

Servér Monbassa'erne på et fad, pyntet med små grønne agurker, paprikasauce og hvide kartofler.

- Og så sluttede han af "Med de 3 vigtige M'er i hovedet (Mogens,mørbrad og margarine), kan De nu servere en virkelig lækker søndagsmiddag, - ny og morsom, men ikke for morsom. Og glem nu ikke, når De køber det ene M (mørbrad) at få nok af det andet M (Oma Margarine), for den skal De jo bruge til frokostmaden, børnenes madpakker o.m.a.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.