mandag

Kalv á la Oscar

Kalv á la Oscar med asparges og jomfruhummer, serveret med hollandaise sauce og grøntsager er en lækker ret fra sidst i 50erne. Kirsten Hüttemeier lancerede den for de husmødre, som gerne ville kræse lidt ekstra for deres mand.

Der er ikke så meget arbejde ved tilberedningen, da både asparges, krabber og jomfruhummer kommer fra dåse, men retten er rimelig dyr at lave. Endelig kan da friske jomfruhummere anvendes. De koger i 10 minutter.

Opskriften er til 4 personer


KALV Á LA OSCAR

4 kalvekoteletter
smør
salt
peber
1 lille dåse asparges
1 lille dåse krabber
1 lille dåse jomfruhummer eller 4 friske hummere (kogt i 10 minutter)

DEN NEMME HOLLANDAISE

2 spsk. mel
1 dl vand
salt
citronsaft
1 dl suppe (grøntsagsvand eller bouillon)
1 dl fløde
75 g mgr.
2 æggeblommer

Steg kalvekoteletterne i smør og hold dem varme.

Til saucen piskes mel og vand sammen, koges igennem og tilsættes suppe,citronsaft, krydderier og fløde. Rør det sammen, kom mgr. i og legerer til sidst saucen med æggeblommerne.

Arranger kalv á la Oscar med hver kotelet anrettet med asparges, krabber og jomfruhummer. Over hver kotelet øses en spiseskefuld sauce. Små faste hvide kartofler og grøntsager serveres til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.