søndag

Flæske-Ragout

Flæske-ragout, serveret med hjemmelavet kartoffelmos i rand. Nem og velsmagende hverdagsret fra sidst i 50erne, lanceret af Slagteriernes Forskningsinstitut.

Ingredienserne var de velkendte, men måden at anvende dem på sammen var der arbejdet med. Tegningen til 60ernes mange sammenkogte retter kunne anes ved at de syltede agurker kom i retten. Syltede agurker var indtil nu tilbehør, ligesom rødbeder og andre eddike- og sukkersyltede sager.

Opskriften er til 4 personer


FLÆSKE-RAGOUT

1/2 kg stribet flæsk
3 løg
8-9 syltede agurker
1 tsk. peber
1 tsk. salt
meljævning
kulør
persille
kartoffelmos i randform

Flæsket skæres i skiver, bankes og brunes. De hakkede, svitsede løg og agurker, der er skåret i skiver, tilsættes sammen med lidt vand. Salt og peber drysses ved. Retten småsnurrer under låg ca. 3/4 time. Evt. tilsættes lidt jævning og kulør.

Lav en god kartoffelmos og kom den i en skyllet randform. Sæt formen i ovnen et øjeblik, vend randen ud på et fad og kom ragouten i midten.

Servér flæske-ragout i en rand af hjemmelavet kartoffelmos, der er pyntet med fint hakket persille.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.