onsdag

Amtmandindens Kiks

Amtmandindens kiks er snarere småkager end kiks, tilmed af den lækreste slags og så er det en meget gammel opskrift. De er skønne til en glad kop kaffe og særdeles attraktive på et rigtig kaffebord.

Der er brugt bagepulver i opskriften så kiksene skal i ovnen straks, dejen er lagt. Alle ingredienser skal være kolde ved start.

Ved udvasket smør forstås smør, der har ligget i koldt vand og bagefter, knuget op af vandet. Slå smørret til flade kager med en træske og mas det godt sammen. Der må ikke komme bobler ud, så skal smørret lægges sammen og slås påny. Tilsidst knuges smørret atter op af vandet med ikke for varme hænder. Læg igen i frisk koldt vand.
Knuger man smør, foregår det med kølige hænder.


AMTMANDINDENS KIKS

1/4 kg udvasket smør
100 g sukker
2 1/2 dl fløde
1/4 kg hvedemel
1/4 kg kartoffelmel
1 tsk. bagepulver

til overstrygning
1 æg
50 g groft, stødt sukker

Fløden piskes stiv og irøres sukkeret, tilsættes det blandede sigtede mel skiftevis med det udvaskede smør. Bagepulveret kommes i tilsidst, udrørt i lidt af melet. Dejen æltes godt, rulles ud og stikkes ud med glas eller kiksform. Lægges på smurt plade (plade med bagepapir), overstryges med det sammenpiskede æg og strøes med groft sukker.
Bages lysebrune i varm ovn (ca. 200 grader).

Når kagerne er kolde lægges de straks i kagekasse med låget på.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.