Kødrand med grøntsager var en af utallige muligheder for retter med fars i fyrrene og 50erne. Som her, hvor der virkelig blev gjort noget ud af det, ved at stikke forskellige kogte grøntsager ud med et jern. Festligt ser det ud. Mindre kan nu også gøre det, smagen er jo den samme, om der anvendes udstikkerjern eller blot en kniv.
I midten fyldes en grøntsagsstuvning og om man syntes, kan der jo koges en enkelt kartoffel til.
KØDRAND MED GRØNTSAGER
1 kg rørt fars af hakket gris eller halv gris/halv kalv (som til en god frikadelle)
Kogte grøntsager
smør eller margarine til at smøre formen med
En randform smøres godt med koldt smør eller margarine. Kogte gulerødder og hvide rødder skæres i tynde skiver, som stikkes ud med et tunget jern, halvmåner eller anden facon (eller skær i stykker med en kniv).
Formen beklædes med de udstukne grøntsager og et lag fars lægges meget forsigtigt i. En fordybning laves midt i farsen og heri fyldes de kogte grøntsager. Til sidst dækkes med et lag kødfars.
Formen koges i vandbad 3/4 time, vendes efter to minutters forløb og i midten fyldes en stuvning af blandede grøntsager, blomkål, asparges.
Servér kødrand med grøntsager til champignonsauce, blomkålssauce eller aspargessauce.
VELBEKOMME
Noget om Mad
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.