lørdag

Porrer efter behag

Der er stadig rigtig fine vinterporrer i butikkerne, så det gælder bare om, at være en smule kreativt tænkende. Porrer er gode til mange ting og her får vi lidt hjælp af Kirsten Hüttemeier i et par variationer fra sidst i 50erne.


PORRER MED VARIATIONER

PORRER MED SKINKE OG OSTESAUCE

porrer
vand
salt
røget skinke i skiver
ostesauce af fløde, smør og revet ost, smagt til med sennep, salt og hvid peber

Rens porrene, brug kun det hvide stykke af porren. Kog dem i letsaltet vand og servér omviklet med en skinkeskive og en god ostesauce til.
Til ostesaucen smeltes smør i en kasserolle, tilsæt lidt mel og bag op med fløden. Smag saucen til med sennep, salt og hvid peber og tilsæt revet ost.

PORRER MED FARS OG STUVET SPINAT

Porrer, kogt i letsaltet vand
hjemmerørt flæskefars
Tilbehør : Stuvet spinat (brug gerne frossen spinat)

De kogte porrer anbringes i et ildfast fad og dækkes af et godt lag rørt flæskefars. Sæt fadet i ovnen ved 180 - 200 grader og steg i 30 minutter.

Servér porrer med fars og stuvet spinat sammen med et glas øl.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.