tirsdag

Kalveroulader med vinsauce

Kalveroulader i vinsauce er det rene festmad. Snart er det påske så det vil være en fin anledning til at servere kalveroulader i vinsauce. Blot skal man være opmærksom på, om der blandt gæsterne er nogle, som ikke bryder sig om selleri.
Stegte kartofler og tomater fyldt med ærter serveres til sammen med vinsaucen.

Opskriften blev lanceret af norsk husholdningslærerinde midt i fyrrene og er i bund og grund fransk.
KALVEROULADER MED VINSAUCE

1 kg kalvekød, bov eller lår
2 spsk. persille
250 g rørt kødfars
50 g smør
1 lille selleri
1 tsk. salt
1/2 tsk. peber
1-2 dl vand

sauce
35 g smør
10 g hvedemel
kraft
1/2 dl rødvin
1 dl fløde
1 knivspids cayenne
1 knivspids sukker

Kalvekødet skæres i skiver og bankes godt. På hvert stykke lægges på langs ca. 1 dessertske kødfars. Derover strøes den finthakkede persille, den rensede, finthakkede selleri, som først har fået et opkog i kogende vand. Drys med salt og peber.
Stykkerne rulles sammen og ombindes med bomuldstråd. Smørret brunes let på panden, heri brunes kødet, vand hældes ved og det hele simrer til kødet er mørt. 20 30 minutter.

Til saucen brunes smørret, bages op med mel, spædes med den siede kraft (sky), tilsættes fløde, cayenne og sukker. Småkoger i 5 minútter. Tages fra varmen, irøres vin og salt efter smag.
Fjern bomuldssnoren, skær rouletterne i skiver, anret dem på et fad med saucen omkring. Hertil serveres tomater, fyldt med ærter, små buketter karse og stegte kartofler.

VELBEKOMME

Noget og Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.