lørdag

Karbonadepølser

Karbonadepølser til grillen er vel ikke det, vi har i tankerne her i marts måned, men før vi ser os om, er den dejlige sommer over os, lige udenfor vore vinduer. Så skal vi leve livet udendørs og lave mad på grillen.

Der er hver sommer et større sortiment af grillpølser i butikkerne, ikke alle af lige god kvalitet. For mange pølser gælder det, at maskinudbenet kød, knuste ben og masser af fedt udgør den største del af indholdet sammen med bindemidler.

Det var måske værd at overveje, om det skal være i år, vi begynder at fremstille egne pølser til grillen.
Tarmene fås visse steder i supermarkedets slagterafdeling, ellers må de bestilles hos slagteren.

Ved pølsefremstilling er det vigtigt at have et pølsehorn til sin kødhakker.


Opskriften på karbonadepølser er fra 1946, lanceret i norsk kogebog og oversat til dansk. Man lavede altså også dengang sine pølser.

KARBONADEPØLSER

1/2 kg svinekød
1/4 kg flæsk
1/4 kg kalvekød
3 toppede tsk. kartoffelmel
3 tsk. salt
1 tsk. peber
1/4 tsk. ingefær
1 knsp. allehånde
1 1/2 dl kødsaft eller mælk
1 æg
fåretarme

Kødet hakkes 1-2 gange i kødhakker og røres med resten af ingredienserne. Sæt tarmene på pølsehornet og fyld dem med farsen, men ikke for fast. Læg de stoppede tarme dobbelt og begynd at knytte pølser fra midten i 10 cm længde. Den ene pølseende slås over den anden.
Lad pølserne småtrække forsigtigt i kogende, saltet vand i 10 minutter.

Servér pølserne, ristet på grillen eller ristet i smør på en pande.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.