tirsdag

Fyldte Sellerier

Fyldte sellerier med fløde-citronsauce er endnu en gammel hverdagsret fra sidst i fyrrene. Der er lidt arbejde ved det, men det er det hele værd, forudsat man hører til den del af befolkningen, der holder af  selleri.

En del bryder sig ikke om smagen af selleri, så det fordrer faktisk, at alle ved bordet spiser selleri, som ganske rigtig har en markant og også dejlig smag, forudset man er til selleri. Der er masser af dem i butikkerne og de er egentlig ganske billige. Beregn en til hver, køb derfor små selleri.

Der er god økonomi i, at koge sellerien, der hules ud til en mos. Eventuelt sammen med et par gulerødder, kartofler og anden rodfrugt. Mosen smages til med salt, peber og tilsættes en god klat smør. Dejlig ledsager til mange slags kødretter.

Opskriften er til 6 personer


FYLDTE SELLERIER

6 meget små sellerier
250 g rørt fars af gris eller halv gris/halv kalv
kraftsky
salt

fløde-citronsauce

50 g smør
25 g hvedemel
ca. 4 dl kraft
1 æggeblomme
1/4 citron
1 spsk. fløde

Sellerierne renses og skrælles så tyndt som muligt. Sættes over ilden i den kogende kraft med salt efter smag. Koges halvmøre. Sellerierne tages op, udhules med forsigtighed og fyldes med den rørte kødfars.
Et tyndt stykke klæde (gardintøj eller andet) lægges over og bindes sammen på undersiden af sellerien. Kog sellerierne i kraften til det hele er mørt.
Hvis sellerierne ved kogningen er blevet mørke, skrælles de hurtigt.

Til saucen smeltes smørret, bages op med melet, spædes med den siede kraft, som sellerierne er kogt i. Småkoger i 5 minutter, tages af ilden, æggeblommen piskes i, udrørt i fløden og citronsaften.

Servér de kogte, fyldte sellerier med fløde-citronsauce og et lille persilleblad stukket ned i midten af farsen på et fad, hvorpå der er lagt ganske fintskåret salat.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.