En mørdejsæske fyldt med creme, fløde skum og alverdens frugter, friske eller henkogte på dåse er både nem og tager sig flot ud på bordet. Mørdejsæske er fin som dessert, men er lige så god til en glad kop kaffe.
Opskriften er lanceret af Kirsten Hüttemeier i 50erne.
VI BAGER EN MØRDEJSÆSKE
300 g hvedemel
225 g smør eller mgr.
75 g florsukker
1 æg
Smørret hakkes i melet og dejen "klemmes" sammen med sukker og æg. Lægges koldt og rulles ud.
Smøe en form eller ildfast fad med mgr., læg dejen i og tag lidt fra til kanter.Resten af dejen trilles til en temmelig tyk pølse, der lægges i kanten af formen eller fadet. Med en gaffel eller kniv takkes dejen, så den danner en ramme. Pensles med æg eller fløde og bager ved rask varme, 225 grader i 12 - 15 minutter.
I æsken kommes et lag creme eller flødeskum. Herover alverdens frugt, - frisk eller henkogt.
Servér mørdejsæsken med ekstra flødeskum til.
Noget om Mad
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.