søndag

Sukkerbrødsfestkager

Rigtig gammeldags sukkerbrødsfestkager er dejlig nemme at lave, da kagerne bages som en bradepandekage  i en bradepande og stikkes eller skæres ud i faconer bagefter.
Kagerne glaseres med hvid glasur og drysses efter behag med hakket, syltet appelsinskal eller smøres over med kakaoglasur og pyntes med halve valnødder eller mandler

Kirsten Hüttemeier har lanceret kagerne sidst i 50erne


SUKKERBRØDSFESTKAGER

3 æg
200 g sukker
3/4 dl kartoffelmel
3/4 dl hvedemel
1 strøget tsk. bagepulver
2 spsk. koldt vand

De hele æg piskes til en tyk æggesnaps med sukkeret, vandet tilsættes og tilsidst vendes mel og bagepulver i. Dejen smøres ud på et stykke aluminiumsfolie, der er penslet med halvsmeltet mgr. Bager ved rask varme, 250 grader i 5 - 6 minutter.
Kagen afsvales, smøres over med hvid glasur og skæres i skrå snitter, som dekoreres med hakket, syltet appelsinskal. Kagen kan også stikkes ud til halvmåner, smøres over med kakaoglasur og pyntes med en halv valnød eller en mandel.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.