torsdag

Bondesuppe

Bondesuppe, kogt på kalveskank og grøntsager er til en dag, hvor vejret er surt og trist. Sådan en gammeldags bondesuppe skal stå og småsnurre i flere timer og gerne mindst 2 1/2 time for svagt blus.
Kødet pilles af skanken og steges på panden sammen med løg og æbler. Tilsidst blandes det sammen med kogte, løse ris og udgør nu en glimrende frokostret.

Opskriften er til 4 personer

Har der forputtet sig en kalveskank blandt fryserens øvrige vinterindhold, som det nu er tid til at gennemgå og få sorteret kraftigt i. - Få den brugt ved førskommende lejlighed, så der bliver plads til sommerhalvårets grillmad og mange andre gode sommertilbud.


BONDESUPPE

1 kalveskank
1 1/2 liter vand
1/2 selleri
4 kartofler
2 løg eller 2 porrer
blomkålsbuketter
frosne ærter
salt peber

Kalveskanken sættes over at koge i koldt vand og skummes før grøntsagerne, undtagen ærterne, tilsættes og koges med til de er møre. Grøntsagerne tages op og suppen småsnurrer færdig i mindst 2 1/2 time. Suppen sies, de kogte grøntsager og ærterne varmes med. Der smages til med salt og peber.

Servér bondesuppe med brød, smurt med smør og drysset med revet ost, gratineret i ovnen.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.