Kalvekoteletter med makaroni er en spændende måde at servere kalvekoteletter på. Det er den norske husholdningslærerinde Henriette Schønberg Erken, der leverer opskriften, som hun lancerede i 1946.
Vi er slet ikke færdig med fru Erken og vil beskæftige os en del med hende fremover, da hun har en masse dejlig mad at byde på fra den tid.
Fru Erken eksperimenterede meget med maden og havde held med en række nye opskrifter for tiden dengang. De er faktisk stadig aktuelle i dag.
Kalvekoteletter med makaroni er en fin og anderledes søndagsmiddag, der er værd at prøve.
Kalvekoteletter hentes bedst hos en slagter, men de er ikke helt billige.
KALVEKOTELETTER MED MAKARONI
8 kalvekoteletter
æg
rasp
smør
reven ost
Tilberedning af makaroni
150 g makaroni
salt
peber
muskat
60 g smør
en lille skål champignons i tynde skiver
60 g revet ost
2 skf. tomatpuré
2-3 tsk. mager, kogt skinke i tynde strimler
Koteletterne bankes med en kødhammer, vendes i æg, derefter i rasp, som er blandet med lige så meget revet ost.
Steg koteletterne på panden i smør eller en blanding af smør og olie. Hold koteletterne varme.
Makaronien brækkes i stykker og koges i kogende, saltet vand (10 g salt til 1 liter vand). Afdryp makaronien og rør alt det øvrige i, undtagen skinke og champignons. Skinke og champignons varmes i ganske lidt madeira før det blandes i makaronien.
Bland skinke og champignons i stuvningen, som varmes godt igennem.
Servér koteletterne i et fad smukt arrangeret med stuvningen til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.