Makrel i beignetdej er en dejlig måde, at servere fisk på. Andre fiskearter kan også bruges.I det hele taget smager tingene svært godt, når de er tilberedt med den spøde masse udenom.
Stort set alting, kan dyppes i beignetdej og steges sprød i hed olie eller fedt.
Makrel i beignetdej serveres med en god tomatsauce og kartofler til sammen med årstidens grøntsager.
Opskriften er fra 1946.
MAKREL I BEIGNETDEJ
2 makreller
salt
125 g hvedemel
1 dl vand
1/2 dl øl
1 spsk. smeltet smør
2 stiftpiskede æggehvider
1 æggeblomme
Rør mel, salt, vand, øl og smør sammen og lad det stå i 15 minutter. Tilsæt de stiftpiskede æggehvider.
De rensede makrelfileter, hvor skind og ben er fjernet, deles i to til 4 stykker på skrå, saltes og ligger 1/2 time.
Tør fiskestykkerne godt tørre og dyp dem i beignetdejen stykke for stykke, brug en gaffel.
Steges gyldne i gryde med hed fedt eller olie.
Servér makrel i beignetdej med kogte kartofler, grøntsager og en god tomatsauce til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.