fredag

Omelet med rejer og blomkål

Intet er nemmere end at lave en omelet og så er omelet altid godt. Hjemme og på rejser, hvor man måske ikke altid har lyst til det lokale, - en omelet kan spises overalt i verden.
Her har omeletten fået selskab af en stuvning med rejer og blomkål, - lækkert.

Opskriften er lanceret af husholdningslærerinde Henriette Schønberg Arken i 1946 og beregnet til 4 personer.


OMELET MED REJER OG BLOMKÅL

6 æg
6 spsk. fløde
salt
35 g smør
1 blomkålshoved, kogt og i småbuketter
1/2 liter rejer med skal (pilles)
50 g smør
40 g hvedemel
4 dl fiske- eller grøntsagskraft
1/2 dl sherry
1 knivspids muskat

Æggene ræres godt, tilsættes fløden og lidt salt. 35 g smør smeltes, æggene hældes i og panden sættes over meget svag varme. Når omeletten er stivnet og lys gyldenbrun, kan den sættes i ovnen 5-10 minutter.

Lav en stuvning ved at smelte smørret og rør melet i. Rør godt sammen og spæd med fiske- eller grøntsagskraften. Giv stuvningen et opkog, tag den fra varmen, tilsæt sherry, muskat, de pillede rejer og den kogte, delte blomkål.

Læg omeletten på et fad med reje- blomkålsstuvningen over og servér straks.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.