Intet er nemmere end at lave en omelet og så er omelet altid godt. Hjemme og på rejser, hvor man måske ikke altid har lyst til det lokale, - en omelet kan spises overalt i verden.
Her har omeletten fået selskab af en stuvning med rejer og blomkål, - lækkert.
Opskriften er lanceret af husholdningslærerinde Henriette Schønberg Arken i 1946 og beregnet til 4 personer.
OMELET MED REJER OG BLOMKÅL
6 æg
6 spsk. fløde
salt
35 g smør
1 blomkålshoved, kogt og i småbuketter
1/2 liter rejer med skal (pilles)
50 g smør
40 g hvedemel
4 dl fiske- eller grøntsagskraft
1/2 dl sherry
1 knivspids muskat
Æggene ræres godt, tilsættes fløden og lidt salt. 35 g smør smeltes, æggene hældes i og panden sættes over meget svag varme. Når omeletten er stivnet og lys gyldenbrun, kan den sættes i ovnen 5-10 minutter.
Lav en stuvning ved at smelte smørret og rør melet i. Rør godt sammen og spæd med fiske- eller grøntsagskraften. Giv stuvningen et opkog, tag den fra varmen, tilsæt sherry, muskat, de pillede rejer og den kogte, delte blomkål.
Læg omeletten på et fad med reje- blomkålsstuvningen over og servér straks.
VELBEKOMME
Noget om Mad
fredag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.