Savoykål på flæsk, serveret med smeltet smør er en skøn gammel måde at tilberede savoykål på. Opskriften her er fra 1946.
Savoykål fås året rundt og den danske sæson strækker sig fra juni til marts. Det er en gammel kålsort, som menes at stamme fra Savoyregionen i det sydlige Frankrig. I Danmark har kålen været kendt i de sidste 300 år.
Kålhovedet er ret løst i forhold til hvidkål og rødkål og der er gode vitaminer at hente som, A-, B- og C-vitamin.
SAVOYKÅL PÅ FLÆSK
1 kg savoykål
salt
peber
1 løg i skiver
skiver af stribet flæsk
2 gulerødder, skåret i skiver
1 buket persille
timian
laurbærblad
kraftsky (evt. fra terning)
Kålen renses, deles i to dele, dækkes med kogende, saltet vand. Koger stærkt i 15 minutter, lægges op på et klæde for at tørre så meget som muligt. Den grove stilk skæres bort. Krydres med salt og peber. De to halvdele lægges sammen og bindes med bomuldssnor.
Gryden dækkes i bunden med flæskeskiver, kålen lægges i, tilsættes gulerødder, løg i skiver, persillebuketten, salt og peber. Hæld kraftsky på så det lige dækker. Småkog under låg 1 1/2-2 timer.
Når kålen er færdig, fjernes snoren og kålen tørres i grøntsagsklæde eller rent viskestykke.
Servér savoykål på flæsk med smeltet smør til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.