mandag

Kogt stenbider

Kogt stenbider er dejlig, serveret med kogte kartofler og hollandaisesauce. Sæsonen for stenbider går fra januar til april, så det er ved at være sidste udkald for kogt stenbider i år.
Det er hanfisken, som kan spises. Den er let genkendelig på sin rødlige bug og svagt rødlige finner. Mange anser leveren, krøllen og sugeskiven for en delikatesse, som bør følge med fra fiskehandleren.

Er der rester af den kogte fisk, egner disse sig til at lægge i gelé. Desuden er røget stenbider fantastisk velsmagende. Den kan ristes i smør og serveres med grøntsager og brunet smør.


Opskriften her er fra 1936 og beregnet til 4 personer.

KOGT STENBIDER

2 stenbider
vand
salt
eddike

Den rensede fisk skæres i 2 cm tykke skiver, saltes, lægges i vand med eddike og salt og bringes i kog. Når fisken koger, skummes og fisken koger i 15-20 minutter.

Servér kogt stenbider med hollandaisesauce og faste pillekartofler.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.