Til brygning af mjød skulle bruges honning. I middelalderen var det eneste sødestof man kendte og når der blev brygget mjød, skulle der samles honning blandt de vilde bier. Det gav selvsagt ikke de store mængder.
Da man indførte biavl, gav det mjøden et stort opsving i Norden.
På den tid var det udbredt at blande mjød med øl.
Jeg fandt forleden en gammel opskrift på brygning af mjød. Godt nok ikke en opskrift fra middelalderen, men en opskrift hvor honning er erstattet med sukker.
MJØD
8 liter vand
1 kg sukker
4 citroner
2 pilsnere
gær, som en valnød
200 g sukker brunes på panden. Hældes i et kar sammen med det kogende vand, resten af sukkeret og citronskallerne (ikke det hvide) og tynde citronskiver. Afkøles og tilsættes ællet og gæren.
Karret dækkes til og står natten over. Sies.
Kommes på skoldede flasker og tilproppes.
Mjød serveres koldt.
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.