Makrel helstegt, fyldt med persille og serveret med fløsesauce og nye kartofler er ellers nok en fiskeret, vi kan være bekendt. Retten blev lanceret i 1946 af norsk husholdningslærerinde.
Hvis ikke man har mod på at rense fisk, vil fiskemanden nok være behjælpelig. Husk at meddele, at fisken ikke skal skæres op i bugen, da den skal fyldes.
Opskriften er beregnet til 6 personer
MAKREL HELSTEGT
4 makreller almindelig af størrelse
100 g smør
1 lille kop persille
2 dl fløde
3 skefulde grynmel (bygmel)
1 tsk. salt
Hvis man selv foretrækker at rense fisken, trækkes indvoldene ud af den og hoved og hale skæres af. Fisken vaskes og tørres, fyldes med sammenæltet smør og groft hakket persille. Vendes i rugmel med salt og brunes i smør på panden. Fløden hældes over og fisken steges sagte i ca. 1/2 time.
Makrellerne kan også skæres ud i passende stykker, vendes i rugmel med salt og steges i smør. Man skærer da nogle indsnit i fiskestykkerne og disse fyldes med persille. Større tykke fisk deles i to stykker på langs og behandles som forklaret.
Servér makrel helstegt med flødesaucen fra panden og nye kartofler.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.