Snebudding er en gemt og glemt gammel dessert, som faktisk er værd at prøve. Den smeltede farin udgør karamelmasse, som lægger sig uden på den bagte marengsmasse. Der er en meget let, noget sød, men velsmagende dessert.
Snebudding serveres med karamelsauce.
SNEBUDDING
10 stiftpiskede æggehvider
250 g flormelis
1/4 tsk, vaniliepulver
175 g farin
sauce
250 g sukker
1/2 dl koldt vand
Farinen kommes i en gryde, helst en jerngryde. Den sættes over ilden og røres i til sukkeret smelter og har fået en pæn brun farve. Hæld straks den varme masse i en randform, som drejes rundt så sukkeret dækker hele formen.
De stiftpiskede æggehvider tilsættes flormelis og vanilie, en ske ad gangen og kommes i den sukker glasserede form, dækkes med hvidt, smurt papir (bagepapir), derefter et låg.
Formen sættes i kogende vand i en gryde og småkoger 1/2 time.
Til saucen kommes sukker og vand i en jerngryde, når sukkeret er kogt til det er tørt, smelter og begynder at brune og blive flydende, tages gryden straks fra varmen.
Buddingen vendes, straks den er færdig, ud på et fad og serveres med saucen.
Noget om Mad
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.