mandag

Pandesild

Gammel egnsret fra Dragør fra dengang der var masser af fede sild at fange i havet omkring Dragør. Tidligere hævdede de gamle fiskere fra Dragør, at rettens succes afhang af, om sildene var fisket omkring Dragør. De smager iøvrigt rigtig godt, disse Dragør pandesild.

Vil man slippe for at rense sild, så køb sildefileter.

                                                        

PANDESILD

Sild
mel
salt
smør
æbler, skrællet og skåret i tern
løg, skåret i små tern
timian, frisk
vand, 1 kop
eddike, 1/4 kop

Skær sildefileterne i 3 cm lange stykker og vend hvert stykke i mel med lidt salt i.
Sæt sildestykkerne på højkant i en dyb pande med smeltet smør og fordel æbler og løg mellem og over sildestykkerne. Drys med frisk timian.
Kom lidt vand og lidt eddike ved, læg låg på panden  og lad retten snurre i 20-30 minutter på lavt blus.

Drys lidt frisk timian over og servér pandesild direkte fra panden med groft rugbrød til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.