fredag

Blomkålsrand

Blomkålsrand, serveret med kogt eller stegt kød til er en spændende måde, at præsentere et blomkålshoved på. Er man nogle stykker om bordet, kan der jo laves flere blomkålsrande.
Blomkålsrand kan tilberedes såvel kogt i vandbad som i en varm ovn. Det sidste mest hensigtsmæssig, laves der flere rande på en gang.

Der er fine udenlandske blomkål i butikkerne i øjeblikket til en rimelig pris.

Opskriften er fra 1946 og beregnet til 4 personer


BLOMKÅLSRAND

125 g smør
125 g hvedemel
2 1/2 dl mælk
5 æg, blommer + stiftpisket æggehvide
salt
muskat (kan udelades)
kold, kogt blomkål i buketter

Smør og mel bages sammen, spædes med mælken, gives et opkog og irøres æggeblommerne. Rør krydderierne i efter smag og tilsæt tilsidst forsigtigt de stiftpiskede æggehvider. Bland kolde, kogte blomkålsbuketter i dejen, kom den i en smurt, strøet randform og kog den i vandbad i en gryde, 1 time eller bag den i ovnen ved ca. 180 grader 1/2 - 3/4 time.

Servér blomkålsrand med kogt eller stegt kød til samt lidt smeltet smør.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.