Makaroni á la creme, eller stuvet makaroni er dejligt tilbehør til skinke eller andet røget kød. Retten kan spises som den er på en kødlød dag og skal man beskrive den, er det slet og ret makaroni i ostesauce, som faktisk er vældig delikat, med eller uden kød til. Broccoli klæder retten, som ledsagende grøntsag.
Opskriften blev lanceret af Henriette Schønberg Erken i kogebog af 1946.
MAKARONI Á LA CREME
150 g makaroni
2 liter kogende vand
20 g salt
40 g smør
40 g hvedemel
4 dl kogende mælk
1 desserskefuld reven ost eller mere
Makaronien brækkes ud i ca. 4 cm lange stykker, sættes over ilden i kogende, saltet vand og koger til de er møre, ca. 20 minutter. Hældes i dørslag og drypper af.
Smør og mel bages sammen, spædes med mælken og småkoger i 5 minutter. Den afdryppede makaroni varmes i saucen, som smages til med salt og ost.
VELBEKOMME
Servér makaroni á la creme som den er med grøntsager og evt. røget kød til.
Nogert om Mad
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.