Gammeldags citronbudding, flot og velsmagende gammeldags dessert, fra en tid, hvor det var almindeligt med dessert efter middagen.
Engang imellem trænger vi nu også til at forkæle os selv og vore nærmeste lidt. Her er gammeldags citronbudding et perfekt valg.
Opskriften er beregnet til 6-8 personer.
GAMMELDAGS CITRONBUDDING
4 æg, delt i blommer og stiftpisket æggehvide
250 g sukker
skal og saft af 1 citron
11 blade gelatine (husblas)
1/2 liter piskefløde, pisket til flødeskum
Pisk æggeblommerne med sukkeret til det er hvidt. Tilsæt den opløste gelatine (husblas), den revne citronskal og citronsaft. Vend først flødeskummet i og tilsidst de stiftpiskede æggehvider. Fyld massen i en form, skyllet med koldt vand og strøet med sukker og stil formen i køleskabet i 3-4 timer.
Buddingen kan lægges i formen, lagvis med jordbær, ligesom den kan pyntes med jordbær ved servering.
Servér gammeldags citronbudding, vendt ud på et fad sammen med små fine småkager.
Noget om Mad
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.