fredag

Dobbeltsandwich

Smørrebrød eller sandwich

Det er en en smagssag, om man foretrækker dansk smørrebrød, bestående af rugbrød, surbrød, sigtebrød og franskbrød, smurt med smør og belagt med pålæg. Eller man foretrækker en sandwich, den engelske betegnelse for smørrebrød.Brødet er her udstukket i forskellige former eller sandwichbrød stablet ovenpå hinanden med pålæg imellem.
Dobbeltsandwich består af 2 eller flere brødskiver med smør og pålæg mellem brødskiverne. Hertil anvendes store sandwichbrød, der skæres i lange stykker på langs af brødet og afskorpes.


Det er en fordel at smøre sandwichs nogle timer før de skal anvendes. Pakker dem stramt ind i et fugtigt klæde og lægger dem i pres.

Opskrifterne på dobbeltsandwich er fra 1936 og de skulle nok endnu den dag i dag kunne lokke en bid ned.


DOBBELTSANDWICH


Laksesandwich

En skive sandvichbrød smøres med smør, herpå lægges skiver af røget laks, den næste skive brød lægges over, smøres med smør, strøes med karse og derpå atter en skive smurt brød med smørsiden nedad. Lægges i pres.


Monaco Sandwich

2 hårdkogte æggeblommer tværes ud med 1 knsp. paprika, 2 tsk. ansjossaft, 1 tsk. citronsaft.
En afskorpet rugbrødsskive smøres med smør og belægges med æggeblandingen, derpå lægges en skive sandwichbrød, smurt med smør og med smørsiden nedad. Lægges i pres.

Skinke - Ostesandwich

En afskorpet skive af rugbrød smøres med smør, belægges med ost, derpå en skive sandwichbrød, smurt med tartarsmør. Herover lægges en skive sandwichbrød, smurt med smør, belagt med skinke, hvorpå der er lagt lidt sennep, derover en skive afskorpet, smurt rugbrød med smørsiden nedad. Lægges i pres.

Tartarsmør

100 g smør
1/4 tsk. sennep
1 tsk. citronsaft
1 kvsp. paprika
1 spsk. engelsk sauce (Worchester)
1 tsk. finthakket persille

Smørret røres til salve og iblandes alle ingredienserne. Kan tilsættes chutney efter smag.

Sandwiches udskæres med en meget tynd, skarp kniv lige før de skal serveres.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.