søndag

Amagermors Suppe

Årstiden er til en god varm suppe og da julen og al den dejlige julemad lurer lige om hjørnet, er her en god, gammeldags suppe at varme sig på, inden det for alvor går løs med julemaden.
Amagermors suppe gør sig godt med et lunt ostebrød til.


Opskriften er til 4 personer og fra sidst i 50erne.

AMAGERMORS SUPPE

4 porrer
2 gulerødder
1/4 selleri
3 kartofler
1 mellemstort løg, hakket
50 g smør eller mgr.
1 liter vand
1 tsk. salt
1 drys peber
1 lille hånfuld friske spinatblade
revet ost eller klippet persille

Alle grøntsagerne renses godt. Porrerne skæres i tynde skiver, gulerødder, selleri og kartofler skæres i pinde, lidt tykkere end tændstikker. Fedtstoffet smeltes i en gryde, her kommes først det hakkede løg og herefter resten af ingredienserne. Såsnart alt er gennemfedtet, tilsættes salt, peber og det kolde vand.
Under låg koger suppen ganske småt i ca. 15 minutter. Smag suppen til og hæld den i en terrin eller en stor skål med de skyllede spinatblade liggende ovenpå.
Drys revet ost eller klippet persille over.

Amagermors suppe serveres med et godt stykke brød, gerne med ost til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.