tirsdag

Skovridergårdens Sveskekage

Decembertid er sveske- og mandeltid. Skovridergårdens sveskekage starter dagen før med at sætte sveskerne i blød. Resten er rimelig hurtig at gå til.
Denne gamle sveskekage fra 50erne er faktisk mere dessert end kage, som kan nydes både varm, lun og kold med flødeskum til efter temperament.


Opskriften er til 4 personer.

SKOVRIDERGÅRDENS SVESKEKAGE

250 g svesker med sten
4 dl vand
1 spsk. sukker
skallen af 1/2 citron
3 æg
150 g sukker
vaniliesukker efter behag
2 1/2 dl mælk eller fløde
30 smuttede mandler

Sæt sveskerne i blød natten over i lunkent vand tilsat sukker, kog dem evt. et øjeblik og byt stenene ud med en mandel. Læg sveskerne i et ildfast fad, pisk æggene med sukker og vanilie til en tyk æggesnaps og pisk mælken ellen fløden i et øjeblik. Læg fintskåren eller revet citronskal på sveskerne og hæld ægge- flødemassen over.
Stil fadet i ovnen og bag i 25 - 30 minutter ved jævn varme, ca. 225 grader.

Skovridergårdens sveskekage serveres varm, lun eller kold med flødeskum til.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.