tirsdag

Oldemors Søsterkage

Oldemors søsterkage, der er en gærkage, skal efter hævning snittes, ikke med en kniv, men klippes med en saks. Og så kan oldemors søsterkage nydes både med og uden smør på, - smørret gør den bestemt ikke ringere.
Gammel opskrift fra sidst i 50erne.


OLDEMORS SØSTERKAGE

2 1/2 dl lunken mælk
40 g gær
1 æg
125 g smør eller mgr.
100 g sukker
3 tsk. kardemomme
4 spsk. rosiner
3-4 spsk. sukat (kan udelades)
450-500 g mel

pynt
sukker mandler

Gæren røres ud i den lunkne mælk, hvorefter æg, smør, sukker og kardemomme tilsættes. Alt slås godt sammen. Tilsidst blandes, mel, rosiner og sukat, som kan undlades i og dejen æltes til den er smidig og blød.
Hæver lunt, tildækket, æltes om og formes til en tyk pølse. Lægges i en smurt form og efterhæver 20 minutter. Dejen klippes nu med en ren saks, pensles, drysses med sukker og mandler og bages ved god varme, 225 grader i 40 minutter.

Servér oldemors søsterkage, med eller uden smør til en glad kop kaffe eller the.

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.