Mørbrad med cognacstuvede champignoner deltog i en konkurrence i 1958. Oprindelsen er fransk. Det er en særdeles velsmagende og raffineret ret, velegnet til gæstemad. Mørbrad med cognacstuvede champignoner er godt med friturestegt persille, pommes frites, kogte løg og grøn salat til.
Opskriften er til 4 personer
MØRBRAD MED COGNACSTUVEDE CHAMPIGNONER
4 - 6 skiver svine- eller kalvemørbrad
salt
peber
1 fed hvidløg
olie til stegning
250 g champignoner
salt
nymalet peber
3 spsk. cognac eller sherry
2 dl fløde
50 g smør
Kødet bankes let, steges i olie med hvidløget og krydres. Hold kødet varmt medens svampene tilberedes.
Steg de rensede champignon i smør, drys med salt og overhæld med cognac. Tilsæt fløden og kog tyk i 5 - 6 minutter. Saucen må ikke jævnes. Kog den skyllede og godt tørrede persille sprød i olie.
Grøn salat uden sukker, men med olivenolie, der er tilsat vinaigre, sennep, peber og et drys salt.
Server mørbrad med cognacstuvede champignoner, sprød persille, kogte løg, grøn salat og pommes frites.
VELBEKOMME
Noget om Mad
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.