torsdag

Pariser-pie med smørdampede porrer

Pariser-Pie, som kan varieres meget, alt efter hvad rester man har stående. Forøvrigt en rigtig fin måde, at få brugt sine rester på. Retten er god med kogte porrer, vendt i smeltet smør og drysset med hakket, hårdkogt æg til.


Opskriften, til 4 personer, er fra 1958 og lanceret af Kirsten Hüttemeier.

PARISER PIE MED SMØRDAMPEDE PORRER

dej
200 g mel
150 g kold mgr.
1 spsk. eddike
2 spsk. koldt vand

fyld
kogt eller stegt kød
grøntsager


Mgr. hakkes i melet og dejen æltes hurtigt sammen med eddike og vand. Læg dejen koldt en times tid, rul den så ud og beklæd et ildfast fad med den. Læg fyldet over, evt. ledsaget af smørklatter, tomatketchup, sauce m.m.. Resterne af dejen afskæres til strimler, der flettes over fyldet. Strimlerne pensles med fløde, og pien sættes i ovnen ved 250 grader i 15 minutter.

Servér pariser pie med smørdampede porrer, smeltet smør eller restesauce.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.