Pariser-Pie, som kan varieres meget, alt efter hvad rester man har stående. Forøvrigt en rigtig fin måde, at få brugt sine rester på. Retten er god med kogte porrer, vendt i smeltet smør og drysset med hakket, hårdkogt æg til.
Opskriften, til 4 personer, er fra 1958 og lanceret af Kirsten Hüttemeier.
PARISER PIE MED SMØRDAMPEDE PORRER
dej
200 g mel
150 g kold mgr.
1 spsk. eddike
2 spsk. koldt vand
fyld
kogt eller stegt kød
grøntsager
Mgr. hakkes i melet og dejen æltes hurtigt sammen med eddike og vand. Læg dejen koldt en times tid, rul den så ud og beklæd et ildfast fad med den. Læg fyldet over, evt. ledsaget af smørklatter, tomatketchup, sauce m.m.. Resterne af dejen afskæres til strimler, der flettes over fyldet. Strimlerne pensles med fløde, og pien sættes i ovnen ved 250 grader i 15 minutter.
Servér pariser pie med smørdampede porrer, smeltet smør eller restesauce.
Noget om Mad
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.