søndag

Hamburgerbøf

Hamburgerbøf, en gammel opskrift, lanceret af norsk husholdningslærerinde i 1946. Hamburgerkotelet serveres oprindelig med finthakket agurk, kapers, syltetøj, helst ribs og som kronen på værket et pocheret æg, som dog kan undværes.


HAMBURGERBØF

1 kg bøfkød, lår eller mørbrad
3 tsk. salt
1 tsk. peber
1 agurk
1 spsk. kapers
1 par spsk. syltetøj
pocherede æg
100 g smør

Kødet bankes, skæres i skiver på tværs af trevlerne og steges i hed pande i det brunede smør. Drys med salt og peber.

Hamburgerbøf serveres med finthakket agurk, kapers og syltetøj, helst ribs, lagt på hvert stykke og øverst et pocheret æg. Ægget kan udelades. Stegte kartofler er en god ledsager.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.