Brød er blevet dyrt, så der er økonomi i, at bage sit brød selv.
Lige sådan et brød, jeg husker fra barndommen i 50erne.
JYSK FRANSKBRØD
500 g mel
25 g mgr.
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
20 g gær
2 1/2 - 3 dl lunken mælk
Mælken lunes og heri smeltes margarinen og gæren opløses, inden salt, sukker og melet lidt efter lidt drysses i. Dejen æltes godt - skal være smidig - og stilles til hævning på et lunt sted i 30 - 40 minutter. Æltes om, formes til et brød som en tyk pølse, lægges på en smurt (bagepapir) plade og efterhæver i 30 minutter.
Brødet kan også formes til en stor flad bolle. Prik brødet meden gaffel, pensl med fløde og bag ved 225 grader i 40 minutter.
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.