søndag

Jysk Franskbrød

Jysk franskbrød er et godt gammeldags, hjemmebagt franskbrød, som vor mor altid har bagt franskbrød. Da opskriften, sidst i 50erne, blev lanceret, gjorde man meget ud af opbevaringen, som skulle være i plastikpose. Så kunne brødet holde sig frisk i mange, mange dage. Den har vi vist for længst taget til os.

Brød er blevet dyrt, så der er økonomi i, at bage sit brød selv.


Lige sådan et brød, jeg husker fra barndommen i 50erne.

JYSK FRANSKBRØD

500 g mel
25 g mgr.
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
20 g gær
2 1/2 - 3 dl lunken mælk

Mælken lunes og heri smeltes margarinen og gæren opløses, inden salt, sukker og melet lidt efter lidt drysses i. Dejen æltes godt - skal være smidig - og stilles til hævning på et lunt sted i 30 - 40 minutter. Æltes om, formes til et brød som en tyk pølse, lægges på en smurt (bagepapir) plade og efterhæver i 30 minutter.
Brødet kan også formes til en stor flad bolle. Prik brødet meden gaffel, pensl med fløde og bag ved 225 grader i 40 minutter.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.