mandag

Gammeldags Hvidkålsgratin

I den kommende tid, hvor vi fylder os med den megen fede  julemad, er det nødvendigt, indimellem, at finde
det lidt lettere mad frem og da gerne i forbindelse med kødløse dage nu og da.  Det kunne f.eks. være en gammeldags hvidkålsgratin, serveret med rørt smør. Den smager rigtig dejligt og der masser af hvidkålshoveder i butikkerne.


Opskriften er til 4 personer

GAMMELDAGS HVIDKÅLSGRATIN

2 dl mælk
3/4 - 1 dl mel
30 g smør eller mgr.
2 æg
salt
peber
rasp
ca. 3/4 kg hvidkål

Mel og mælk røres til en jævning. Den koges godt igennem og tilsættes fedtstof, salt, peber og de sammenpiskede æg.

Den kogte kål snittes fint, vandet knuges af før det blandes i gratinsaucen. Fyld det hele i et smurt ovnfast fad og drys rasp over. Læg lidt smørklatter rundt omkring.

Gratinen bages ved 180 grader i ca. 1 time.

Server gammeldags hvidkålsgratin med rørt smør til.

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.