lørdag

Jubelboller

Jubelboller, belagt med smør, ost, pølse eller en god hjemmegjort marmelade er noget alle kan lide, serveret til en glad kop kaffe eller the. Mælken i denne opskrift kan erstattes med apollinaris. Det gør jubelboller særlig velegnet til dem, der lider af mælkeallergi.


Opskriften er fra sidst i 60erne og der bliver 10-12 boller af portionen.

Den kan altid betale sig, at bage dobbelt portion og så fryse nogle ned, nu man alligevel er igang.


JUBELBOLLER

1 dl mælk eller apollinaris
75 g smør eller mgr.
35 g gær
2 spsk.sukker
1 æg
5-6 dl mel (250-300 g)
fløde eller et sammenpisket æg til pensling

Mælk eller apollinaris og mgr. lunes. Så røres gøren i med en ske, herefter sukker, æg og tilsidst melet. Dejen røres sammen til en tilpas fast bolle.
Kom mel på bordet, hæld dejen ud af fadet og ælt. Sørg for at komme mel på hænderne undervejs. Når dejen erfin blank, trilles den til en pølse, der skæres ud i 10-12 stykker, som hver trilles til en bolle. Sæt bollerne på en smurt plade eller et bagepapir, dæk dem til og lad hæve et lunt sted 20 minutter. Pensl med fløde eller et sammenpisket æg.
Bages ved rask varme, 225 eller 250 grader i 8-10 minutter.

Server nybagte jubelboller til en kop kaffe, the eller saft til børnene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.