lørdag

Sparekage

Sparekage fra sidst i 50erne, minder i bund og grund mest om den kage, vi kender under navnet sirupskage eller krydderkage. Sirup er da også en ingrediens i denne sparekage, der efter behag kan nydes med eller uden smør på.




SPAREKAGE

1 1/2 dl sirup
3/4 dl vand
60 g smør eller mgr.
3 top tsk. kanel
1 strøget tsk. ingefær
2 strøgne tsk. nelliker
75 g sukker
250 g mel
1 strøget tsk. natron

glasur
200 g flormelis
2-3 spsk. varmt vand

pynt
syltede appelsinstrimler

sirup, vand og smørlunes i en gryde, afsvales, hvorefter krydderier, sukker, mel og natron røres i.
Dejen fyldes i en aflang form, der er smurt godt med mgr. og drysset med rasp.
Bager ved svag varme, 175 grader i 50-60 minutter.
Afsvaler lidt i formen, før den vendes ud.

Når kagen er kold kommes glasur på og den pyntes med appelsinstrimlerne.

Servér sparekage og en god kop kaffe en dag, vinden rusker og kulden bider udenfor.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.