En gammeldags måde, at servere kartofler og sild på. Det er bedst hvis kartoflerne er små og faste, - og allerbedst er nyopgravede kartofler. Skrællekartofler egner sig ikke her.
Til sild og kartofler er en ekstra klat smør og groft salt på sin plads.
LILLE LUN SILDETALLERKEN
kartofler
saltede eller kryddersild
klippet persille
peber
smørklatter
Optakten til en lille lun sildetallerken sker medens kartoflerne sættes over at koge. Nu lægges enten saltede eller kryddersild på en dyb tallerken, masser af persille klippes over, drysses med peber og smørklatter fordelt henover, så mange man nu vil ofre.
Aluminiumsfolie (staniol) dækker silden og tallerkenen sættes over kartoffelgryden.
Efter 10 - 15 minutter er silden blevet dejlig blød og klar til at modtage kartoflerne.
Servér en lille lun sildetallerken som en frokostret med smør til.
Noget on Mad
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.