Himmerigs-ost var en julegave fra mesterkokken Rich. Oest Larsen i 1958. Kokken havde selv komponeret retten og foreslog at servere den med ristet brød og grøn salat med fine strimler af selleri, overhældt med en syrlig dressing.
Snart har vi gang i palminen, når der skal koges klejner. Hvad er mere passende, end slutte dagen med himmerigs-ost. Det lugter, at koge i palmin, her slår vi to fluer med et smæk.
HIMMERIGS-OST
tykke skiver af fuldfed smøreost
mel
æg
rasp
palmin
Skær med en meget skarp kniv nogle tykke skiver af en dejlig fuldfed smøreost. Vend i mel, dyp i æg, vend i rasp og styrt osteskiverne - lige før servering - ned i en kasserolle med rygende varm palmin. Kun 1 minut ! Lad dem dryppe af på gråt papir (køkkenrulle).
Palminen skal være VARM. Når den opsender lette dampe, er den tilpas. Og når det, der skal koges farer op til overfladen, er alt i orden.
Server himmerigs-ost varme med ristet brød samt grøn salat med fine strimler af selleri, overhældt med syrlig dressing.
VELBEKOMME
Noget om Mad
fredag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.