fredag

Gratin Savoyard

Gratin savoyard er sådan set fransk, stammer fra restaurant restaurant Sylvain på Rue Mignon i Paris. Opskriften er fra 1958 og for alle selleriglade personer, smager gratin savoyard fantastisk.

Den er virkelig at anbefale.


GRATIN SAVOYARD

2 små sellerier
1 kg kartofler
100 g revet ost
salt
peber
150 g røget, kogt skinke
smør eller mgr.
salt
peber
2 dl stærk bouillon, lavet af terning

Selleri og kartofler skrælles, skæres i tynde skiver, der lægges lagvis i et ildfast fad med salt, peber, ost, smør eller mgr. klatter, samt skinken, der er klippet i strimler.
Det øverste lag skal være kartoffelskiver, ost og smørklatter. Til sidst hældes bouillonen over og fadet stilles i ovnen. Bages ved svag varme, 200 grader en times tid. Af og til øses væden over retten.

Server gratin savoyard med en stor skål salat og gerne et godt glas rødvin til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.