mandag

Osterøræg med Champignoner

Osterøræg med champignoner, en dejlig  nem og god æggeret, som kan suppleres med f.eks. kogt, røget skinke, hvis der skal kød på bordet. Lanceret af Kirsten Hüttemeier sidst i 50erne, i en opskriftsamling så nem, at børn med skolekøkkenerfaring kan følge med.

Opskriften er til 4 personer.

OSTERØRÆG MED CHAMPIGNONER

4 æg
4 spsk. mælk eller fløde
3 spsk. revet ost
et drys peber
1 spsk. smør eller mgr.
1/2 tsk. salt
100 g friske champignoner
lidt smør til stegning
1/2 tsk. salt

salatblade til pynt

Rens svampene godt for jord (børst) og skær dem i skiver. Brun smørret let på panden og hæld svampene på med salt drysset over. Steg dem i 4 minutter og lad dem stå medens æggemassen gøres klar.
Pisk æggene med den revne ost og fløden, et drys peber tilsættes og æggemassen hældes i en gryde med smeltet fedtstof. Rør konstant og langsomt med lange tag i æggemassen. Når det hele begynder at stivne ogblive som en slags grød tages gryden fra varmen, salt tilsættes og rørlggene fordeles ud over skyllede salatblade.
Servér røræggene med de lunede, ristede champignoner over og evt. kogt, røget skinke.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.