Fyldt peber med ris, serveret med kartoffelpinde, braset i svinefedt, tomatsauce og grønærter eller bare med en skål grøn salat til, er faktisk en dejlig ret.
Dengang sidst i 50erne, hvor denne ret stammer fra, var fyldt peber med ris ikke noget, der ofte stod på middagsbordet, da peberfrugterne var temmelig dyre.
Opskriften er beregnet til 5-6 personer
FYLDT PEBER MED RIS
6 grønne peberfrugter
løse ris af 2 dl ris og 3 dl vand
salt
stegte baconterninger
2 hakkede løg
smør
Skær et låg af peberfrugten og fjern kerner og frøstole. Risene, der er kogt 12 minutter, tilsat en klat smør, salt, stegte baconterninger og letbrunede hakkede løg. Låget lægges på peberfrugterne igen, de pensles med olie og frugterne gratineres i ovnen i 5 minutter.
Kartoffelpinde af kogte, pindeskårne kartofler brases i svinefedt på panden. Har man ikke svinefedt, så brug mgr.
Servér fyldte peber med ris til, kartoffelpinde, tomatsauce og grønærter eller bare en skål grøn salat til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.