Gammeldags farsret med kartofler i farsen, serveret med kogte grøntsager efter årstiden eller varm kartoffelsalat til. Saucen til kødjærpe skal ikke være i større mængde, end der lige er nok til at hælde over de afskårne skiver af kødjærpe ved serveringen.
Opskriften er til 4 personer.
KØDJÆRPE
400 g svinesmåkød
125 g magert flæsk
2 - 3 kogte kartofler
1 øg
ca. 1/2 dl mælk eller fløde
salt
peber
ingefær
Kød og flæsk hakkes sammen 3 - 4 gange. Sidste gang hakkes de kolde, kogte kartofler med. Rør farsen godt med æg og krydderier og så meget mælk eller fløde, at farsen hænger sammen.
Form farsen til et lille brød og læg den i en lille bradepande eller i et smurt ildfast fad. Brunes ved250 grader i 15 minutter. Hæld suppe eller en kraftig skysauce over og steg videre ved 180 grader i 30 - 40 minutter.
Hæld skyen fra, jævn den og smag den til. Tilsæt om nødvendigt lidt kulør.
Server gammeldags Kødjærpe, skåret i skiver med saucen hældt over. Hertil kogte grøntsager eller varm kartoffelsalat.
Mormors Juleopskrifter
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.