En dejlig gammel dessert, hvor den friske frugt og marengsen klæder hinanden rigtig så nydeligt.
Har man nogle bananer, som skal spises er desserten en fin måde, at få dem spist på.
Bananerne kan stænkes med sherry, før marengsen kommes på og om ønskes, serveres flødeskum til.
Opskriften er til 4 personer
BANANER MED MARENGS OG VINDRUER
3 store eller 6 små bananer
marengs
2 æggehvider
10 spsk. melis
1 tsk. eddike
vindruer eller udstenede, halve blommer til pynt
Bananerne flås, - er de store, flækkes de igennem på langs og lægges i et ildfast fad. Marengsdejen piskes således : Hviderne piskes til tykt skum, eddiken og 5 spsk. melis tilsættes og der piskes igen. Lidt efter kommes resten af sukkeret i. Marengsdejen kan evt. sprøjtes i siksak ud over bananerne. Sæt dem i ovnen ved svag varme (200 grader) i 15 minutter. I marengsen anbringes lige før serveringen vindruerne eller de halverede blommer.
Servér bananer med marengs og vindruer som et sødt punktum for en middag eller bare, når lysten til noget lækkert melder sig.
Noget om Mad
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.