Til gelérand er der flere muligheder for fyld og i denne gamle opskrift fra sidst i 50erne, er tunfisk og selleri det foretrukne fyld. - Kogt hønsekød, champignoner, forskellige kogte grøntsager er andre alternativer.
Grøntsagsvand, suppe eller anden bouillon kan også udgøre geléen og der skal altid beregnes 8 blade husblas pr. halve liter suppe.
Opskriften, der er til 6 personer, kan serveres både som forret med et lunt stykke brød til, som frokostret, middag eller som natmad.
TUNFISK I TOMATJUICE-GELE
Tunfisk
smalle strimler kogt selleri
1 ds. tomatjuice plus vand, indtil der er 1/2 liter
8 blade husblas
oliven til pynt
Tunfisken blandes med de kogte selleristrimler.Tomatjuicen tilsættes vand og lunes. Knug husblassen op af vand, kom den i den lune juice og lun yderligere til husblassen er smeltet. I halvdelen af juicen blandes tunfisk og selleri. En randform, der rummer ca. 7 dl skylles med koldt vand. Så fyldes tunfisken med juicen i , stilles koldt og når dette lag er stivnet, hældes resten af tomatjuicen i randen. Stil formen koldt til næste dag.
Sænk formen et sekund i meget varmt vand, løsn langs kanten med en kniv. Læg et fad på hovedet over randen og vend med et snuptag rand ud på fadet.
Servér tunfisk i tomatjuice-gele med en remoulade eller mayonnaise, tilsat rå, revne grøntsager eller kogte grøntsager, et godt brød og smør.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.