tirsdag

Tunfisk i tomatjuice-gelé

Det er festligt med en gelérand på bordet, men ofte er folk lidt bange for den blævrende masse og det kan være svært at få randen hel ud af formen. Det sidste er der nu råd for ved blot at skylle randen i koldt vand for herefter at sænke randen 1 sekund i meget varmt vand. Så glider randen ud.


Til gelérand er der flere muligheder for fyld og i denne gamle opskrift fra sidst i 50erne, er tunfisk og selleri det foretrukne fyld. - Kogt hønsekød, champignoner, forskellige kogte grøntsager er andre alternativer.
Grøntsagsvand, suppe eller anden bouillon kan også udgøre geléen og der skal altid beregnes 8 blade husblas pr. halve liter suppe.

Opskriften, der er til 6 personer, kan serveres både som forret med et lunt stykke brød til, som frokostret, middag eller som natmad.

TUNFISK I TOMATJUICE-GELE

Tunfisk
smalle strimler kogt selleri
1 ds. tomatjuice plus vand, indtil der er 1/2 liter
8 blade husblas
oliven til pynt

Tunfisken blandes med de kogte selleristrimler.Tomatjuicen tilsættes vand og lunes. Knug husblassen op af vand, kom den i den lune juice og lun yderligere til husblassen er smeltet. I halvdelen af juicen blandes tunfisk og selleri. En randform, der rummer ca. 7 dl skylles med koldt vand. Så fyldes tunfisken med juicen i , stilles koldt og når dette lag er stivnet, hældes resten af tomatjuicen i randen. Stil formen koldt til næste dag.
Sænk formen et sekund i meget varmt vand, løsn langs kanten med en kniv. Læg et fad på hovedet over randen og vend med et snuptag rand ud på fadet.

Servér tunfisk i tomatjuice-gele med en remoulade eller mayonnaise, tilsat rå, revne grøntsager eller kogte grøntsager, et godt brød og smør.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.