mandag

Kartoffelfrikadeller med stuvede porrer

Nu skal det blive godt, at betræde hverdagen igen med den gode hverdagsmad, som vi, når det kommer til stykket, sætter så stor pris på.

Vi kan jo godt have visioner om, at i år bliver året, hvor vi vil forbedre vor sundhed og levevilkår. - En fast ugentlig fiskedag, en fast ugentlig grøddag, en fast ugentlig kødløs dag og mindre fedt og sukker i maden. Det sidste lader sig som regel nemt gøre i gammeldags madopskrifter. -  Altsammen gode tiltag, der sætter struktur på hverdagen og gør det så meget mere attraktivt, en gang imellem at skeje ud og blæse på sundheden.


Vi lægger ud med en gammel fynsk egnsret, som kunne være et godt bud på en fiskedag.

Kartoffelfrikadeller med stuvede porrer er en gammel fynsk egnsret. - Dog er de stuvede porrer "blot" ledsagere til  kartoffelfrikadellerne som noget forholdsvis nyt, idet porrer frem til ca. år 1900 kun kendes som en del af en suppevisk. Reducer roligt på smørmængden i frikadellerne og erstat fløden med mælk !

KARTOFFELFRIKADELLER MED STUVEDE PORRER

1/2 kg kartofler
1 stk. revet franskbrød
125 g smør (eller mindre)
4 æg
1 citron
2 spsk. fløde (eller mælk)
salt
sukker

Kartoflerne koges og rives, når de er kolde. Smørret smeltes og heri bages nu kartoflerne og det revne franskbrød til det slipper gryden. Gryden tages nu af ilden og heri røres æggene, der er pisket sammen med lidt salt, sukker og saften af den revne skal fra citronen samt fløden. Røres til det er koldt.
Dejen formes nu til små frikadeller med en ske, dyppet i vand. Bages langsomt til frikadellerne er brune.

Det hvide af porrerne koges i vand, tilsat lidt salt. Når porrerne er kølet af, skæres de i passende stykker. Lav en hvid sauce af mælk og kartoffelvand og kom porrestykkerne i.

Servér kartoffelfrikadeller med stuvede porrer til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.