mandag

Schweizisk Frugtkage

Schweizisk frugtkage med æbler, overhældt med flødecreme, serveres lunken eller kold og er forrygende til en ekstragod kop kaffe. - Lige sådan en kage, man kan få en ukontrollabel  lyst til, når eftermiddagskaffen skal på bordet.


Kageopskriften er lanceret af Kirsten Hüttemeier sidst i 50erne.

SCHWEIZISK FRUGTKAGE

Smør eller mgr. hakkes ud i melet, sukker og vand tilsættes og dejen æltes sammen. Læg dejen koldt og rul den ud til en aflang plade, 1/2 cm tyk. Læg dejen på en smurt plade (bagepapir). Herpå anbringes de rå æblesnitter, sukker og evt. kanel drysses over og 1 cm bred kant af dejen bøjes op over æblerne.
Bages ved 250 grader i 15 minutter.
Imedens piskes crememassen, ægget piskes med sukker, vaniliesukker og fløde. Cremen hældes over æblerne og kagen bager videre til æggemassen er stivnet, ca. 15 minutter.

Servér schweizisk frugtkage lun eller kold til en ekstra god kaffetår.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.