Suppen kan koges på såvel kødekstrakt som på en rigtig god kødsuppe, tilovers fra et stykke kogt kød. Lidt fløde i suppen, gør den lækker og mere cremet.
Til suppen serveres flutes, eller rugbrødssnitter, smurt med smør og belagt med en mild, fed ost, der er smeltet efter få minutter i ovnen.
Opskriften, der er til 4 personer, blev lanceret af Kirsten Hüttemeier i 1957
SELLERISUPPE MED GRØN PEBER
1 selleri
salt
1 liter vand, kødekstrakt, fløde
4 - 5 gulerødder
meljævning
1 grøn peber i tynde småstykker
salt
peber
50 g smør eller mgr.
Den rensede selleri skæres i mindre stykker og koges mør i kødsuppe med lidt salt. Sellerien passeres gennem en sigte, suppen koger op, smør, fløde, krydderier og meljævning tilsættes. Gulerødderne renses, skæres i tynde skiver, koger møre og kommes på suppen, når den er færdig, sammen med den grønne peber, skåret i tynde småstykker.
Sellerisuppe med grøn peber serveres med lune flutes eller rugbrødssnitter smurt med smør og belagt med tykke skiver ost, der er smeltes efter få minutter i ovnen.
Om ønskes, kan kødboller tilsættes suppen, såfremt der skal være kød.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.