mandag

Sellerisuppe med grøn peber

Nu meldes om koldere vejr i denne ellers meget milde vinter, men uanset vejret, - en varm portion suppe er altid godt.
Suppen kan koges på såvel kødekstrakt som på en rigtig god kødsuppe, tilovers fra et stykke kogt kød. Lidt fløde i suppen, gør den lækker og mere cremet.

Til suppen serveres flutes, eller rugbrødssnitter, smurt med smør og belagt med en mild, fed ost, der er smeltet efter få minutter i ovnen.

Opskriften, der er til 4 personer, blev lanceret af Kirsten Hüttemeier i 1957


SELLERISUPPE MED GRØN PEBER

1 selleri
salt
1 liter vand, kødekstrakt, fløde
4 - 5 gulerødder
meljævning
1 grøn peber i tynde småstykker
salt
peber
50 g smør eller mgr.

Den rensede selleri skæres i mindre stykker og koges mør i kødsuppe med lidt salt. Sellerien passeres gennem en sigte, suppen koger op, smør, fløde, krydderier og meljævning tilsættes. Gulerødderne renses, skæres i tynde skiver, koger møre og kommes på suppen, når den er færdig, sammen med den grønne peber, skåret i tynde småstykker.

Sellerisuppe med grøn peber serveres med lune flutes eller rugbrødssnitter smurt med smør og belagt med tykke skiver ost, der er smeltes efter få minutter i ovnen.
Om ønskes, kan kødboller tilsættes suppen, såfremt der skal være kød.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.